<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 07, 2020

Turkije opent grootste aardbevingsbestendig ziekenhuis ter wereld

In de Turkse megastad Istanbul opent woensdag een nieuw noodziekenhuis dat het grootste ter wereld is in zijn klasse. Het nieuwe bijgebouw van het onderzoekziekenhuis van de Marmara Universiteit is verstevigd met 829 seismische isolatoren.

De universiteit heeft na een overeenkomst met het Turkse ministerie van Volksgezondheid en vanwege de corona-epidemie besloten het gebouw als pandemisch centrum en staatsziekenhuis in gebruik te laten treden.

Het noodcomplex staat op een van de campussen van de universiteit en heeft een overdekte ruimte van 113.000 vierkante meter, 28 operatiekamers, 60 IC-kamers en 535 bedden. Met zijn 829 seismische isolatoren is het de grootste ter wereld, is verklaard.

Het bouwproject is gerealiseerd en geleid door het gouverneurschap van Istanbul, welk in het kader van een voorbereidingsproject tegen grote aardbevingen dergelijke gebouwen sloopt, opnieuw bouwt en verstevigt.

Istanbul

In Istanbul ging vorige week ook nog een groot ziekenhuis, gebouwd door de staat, open in het district Şişli. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse miljoenenstad krijgt er dit jaar nog twee zeer grote staatsziekenhuizen bij. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-04-2020

Apr 07, 2020
Loading posts...