<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 16, 2019

Turkije opent grootste attractiepark van Europa in voorjaar

De Turkse hoofdstad Ankara maakt zich op voor de opening van het grootste attractiepark van Europa. Verwacht wordt dat het pretpark genaamd ‘Ankapark’ in het voorjaar de deuren opent.

Dat laat de directeur van het pretpark Cem Uzan in een interview weten.

Het megagrote park staat op een oppervlakte van 1,4 miljoen vierkante meter. Daarvan is 130.000 vierkante overdekt voor met name het wintertoerisme, verklaart Uzan.

Ankapark heeft 28 grote attracties, waaronder achtbanen, terwijl de grootsten in Europa niet meer dan vijf hebben, zegt de Turkse directeur. “Bovendien is het aantal middelgrote attracties daar ook niet meer dan vijf; wij hebben er 180. Alles bij elkaar: 2.117 attracties. Dit aantal is maximaal 90 in Europa.” Ook staan er 13 grote speeltenten in het nieuwe Turkse attractiepark.

Ankapark is zo groot dat het ook een eigen ziekenboeg en brandweer heeft. “Een team van 6 artsen en 2 zusters zullen te allen tijde gereed staan. Ook hebben we vier brandweervoertuigen.”

Het park is zo veilig mogelijk ontworpen. “Internationaal inspectiebedrijf TÜV controleert al onze attracties”, aldus Uzan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-01-2019

Jan 16, 2019
Loading posts...