<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2016

Turkije opent grootste autocentrum van Europa

Het was weer eens feest in de Turkse hoofdstad Ankara waar opnieuw een uniek of groot project is voltooid. Vrijdag ging het grootste autocentrum van Europa, Otonomi, open.

Op een gebied van 375.000 vierkante meter zullen in 551 showrooms ruim 12.000 auto’s tegelijk hun nieuwe eigenaar kunnen vinden.

turkije-opent-grootste-autocentrum-van-europa-2

De megashowroom zorgt ervoor dat autokopers met name hun tweedehands auto’s met meer vertrouwen kunnen kopen, in plaats van onbekenden van internet.

Het autocentrum zorgt voor werkgelegenheid voor 5.000 mensen.

Erdoğan

De opening is bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Hij gaf aan dat het economische spel tegen Turkije zal mislukken, net zoals in 2007 en 2008. “Ze hebben het over dat dollar-gebeuren. Beste mensen, ruil je buitenlandse valuta in voor de Turkse lira en goud. Waarom zullen we buitenlandse valuta waardevoller maken? Maak jullie je niet druk, we maken snel een einde aan dit (vuile) spel. Dit deden ze ook in 2007 en 2008. Wat zei ik toen? Dat het ons niet zal raken. Ik zeg dat nu weer. Het zal ze nu ook niet lukken.”

turkije-opent-grootste-autocentrum-van-europa-1

Turkije is een campagne gestart tegen buitenlandse valuta en de zogeheten economische coup die nu gaande is na de mislukte coup op 15 juli.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-12-2016

Dec 02, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...