<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2021

Turkije opent grootste stadspark in hoofdstad Ankara

In de Turkse hoofdstad Ankara is deze week het grootste volkspark van het land geopend. Het park is 637.000 vierkante meter groot, waarvan 154.000 vierkante meter bebost, heeft een skatebaan, tokkelbaan en ijsbaan van elk meer dan 1.000 vierkante meter, een nostalgische tramlijn van 2,7 kilometer, een enorme bibliotheek en ook nog eens een conferentiecentrum voor 700 personen. Ook zijn meer dan 10.000 nieuwe bomen geplant.

De openingsceremonie is bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “We werken onvermoeibaar door totdat ons hemelachtige land flink is bebost. We brengen de natuur en steden samen en zorgen voor nieuwe leefruimtes.”

Erdoğan benadrukte dat het hun doel is om de beste voorbeelden van stedenbouwkundige cultuur van de Seltsjoeken tot de Ottomanen en van de Ottomanen tot de Republiek nieuw leven in te blazen en in leven te houden. “We zien onze nationale parkprojecten als een verantwoordelijkheid die ons wordt opgelegd door onze beschaving die de mens centraal stelt.”

De Turkse leider herinnerde iedereen aan zijn belofte om in 81 Turkse steden 81 miljoen vierkante meter aan stadsparken aan te leggen. “Tot nu toe zijn 111 van de 404 nieuwe volksparken geopend en wordt gewerkt aan de rest. In 2023 gaan we onze belofte overtreffen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 31-10-2021

Oct 31, 2021
Loading posts...