<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 14, 2019

Turkije opent grootste ziekenhuis van Europa

Het grootste ziekenhuis van Europa, Stadsziekenhuis Bilkent in de Turkse hoofdstad Ankara, is donderdag officieel geopend. De feestelijke ceremonie is bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

De megahospitaal bestaat uit 3.633 bedden, 131 operatiekamers en 904 poliklinieken. Op de wereldranglijst staat het op een derde plaats qua omvang, is verklaard. Eerder werd gemeld dat het ziekenhuis het grootste ter wereld was dat vanaf nul is gebouwd.

De Bilkent City Hospital, met de modernst mogelijke apparatuur in huis, kan dagelijks 30.000 patiënten ontvangen en 8.000 noodpatiënten behandelen. Het ziekenhuis opende op 7 februari al de deuren en heeft tot nu toe 104.000 poliklinische onderzoeken, 17.000 noodbehandelingen en 2.815 operaties uitgevoerd.

Ook komt in de buurt een groot medisch techpark en diverse faculteiten voor de ontwikkeling van wetenschapstechnologie, liet Erdoğan weten.

De Turkse minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, reageerde dat het complex meer dan enkel een groot ziekenhuis is. “Het gaat om een ziekenhuisstad waar ook veel onderzoek zal plaatsvinden. Patiënten zullen niet meer van de ene afdeling naar de andere afdeling ergens anders worden doorgestuurd, alles bevindt zich op één ruimte.”

Inwoners van Ankara zullen dit jaar ook het tweede megacomplex in de wijk Etlik zien openen. Die is qua omvang bijna net zo groot als het megacomplex in Bilkent.

Zorg in Turkije

Turkije is een nieuw tijdperk ingegaan in de zorg nu het een dertigtal ultramoderne stadsziekenhuizen van mega-omvang in tientallen Turkse steden bouwt. (LEES meer + FOTO’S)

In de officiële projectbeschrijving van het Turkse megaproject staat dat patiënten tijdens hun behandeling en rust het gevoel krijgen te overnachten in een vijfsterrenhotel.

Tien van de megaziekenhuizen zijn voltooid, tien verkeren in bouwfase en nog eens tien in aanbestedingsfase. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-03-2019

Mar 14, 2019
Loading posts...