<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 09, 2020

Turkije opent hoogste brug tussen zuidoostelijke steden

In Turkije wordt zaterdag de hoogste brug van het land geopend tussen de twee zuidoostelijke steden Van en Siirt. De reisduur wordt daardoor meer dan gehalveerd en gaat van 5 uur naar 2 uur.

Dat verklaarde de Turkse minister van Infrastructuur Adil Karaismailoğlu donderdag schriftelijk.

De brug genaamd Beğendik is 165 meter hoog, 14 meter breed en heeft een lengte van bijna een halve kilometer. Het verbindt de trajecten Van-Tatvan-Bitlis en Siirt-Mardin-Batman.

Wat de brug extra speciaal maakt, is dat de bouw sinds 1998 vaker was verstoord door terreurgroep PKK, die tegenwoordig massaal terrein heeft verloren in Turkije en zo goed als van de Turkse kaart is geveegd.

“Wegen worden aangelegd om zowel mensen te verenigen als voor de handel en voor consolidatie van broederschap, eenheid en saamhorigheid. Deze weg wordt aangelegd voor onze beschaving en toekomstige generaties”, verklaarde de Turkse minister.

“Terroristische organisaties werken deze broederschap en de realisatie van een sterk Turkije alsmaar tegen. Het lokale volk en bouwmensen zijn vaker door hen bedreigd. Ze [PKK] wilden niet dat de regio economisch groeide. Op 11 juli wordt de brug in gebruik genomen”, benadrukte Karaismailoğlu, die aangaf dat er in totaal 1.025 mensen aan de brug hebben gewerkt.

De brug, volledig door Turkse ingenieurs ontworpen, wordt zaterdag door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan via videoverbinding geopend voor verkeer.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-07-2020

Jul 09, 2020
Loading posts...