<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 18, 2019

Turkije opent langste hangbrug ter wereld jaar eerder

De Çannakkale 1915-brug, die de langste hangbrug ter wereld wordt, opent een jaar eerder dan gepland. De nieuwe datum: 18 maart 2022.

Dat liet parlementsvoorzitter Binali Yıldırım vrijdag weten.

Hij woonde de ceremonie in de gelijknamige stad bij voor de afdaling van twee zware funderingen van de megabrug. “We hebben het hier over speciale blokken ter grootte van voetbalvelden, hoogte van 20 meter en gewichten van 54.000 en 50.000 ton.”

De voormalige premier van Turkije had in zijn toespraak ook een boodschap aan de wereld en Turkije-critici. “Moge dit een boodschap zijn aan alle vrienden en vijanden. Dit laat aan doemscenarioschijvers zien in wat voor een groeifase Turkije zit. Deze brug kost ongeveer 20 miljard lira. Dat is meer dan de totale inkomst van sommige landen. Zie hier wat Turkije bereikt.”

Yıldırım is iedereen enorm dankbaar “die Turkije een van de mooiste landen ter wereld maken”.

De Çanakkale 1915-brug – genoemd ter herinnering aan de historische overwinning van het land in de regio tijdens de Eerste Wereldoorlog – zal meer dan 2.000 meter lang worden tussen Lapseki en Gallipoli in Noordwest-Turkije.

De Turkse megabrug wordt 32 meter langer dan de huidige langste brug ter wereld, de Akashi-Kaikyo-brug tussen Kobe en het Awaji-eiland in Japan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ÇANAKKALE | Gepubliceerd: 18-01-2019

Jan 18, 2019
Loading posts...