<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2018

Turkije opent megamoskee en bouwt faculteit geneeskunde in Kirgizië

In de Kirgizische hoofdstad Bishkek is zondag de Centrale Imam Serahsi moskee geopend. Het grote gebedshuis is gebouwd door Turkije.

De openingsceremonie is bijgewoond door de Turkse en Kirgizische presidenten Recep Tayyip Erdoğan en Sooronbay Jeenbekov. Erdoğan is in Kirgizië voor een driedaags staatsbezoek.

“Ik hoop dat dit gebouw de banden van gemeenschappelijke religie, taal, geschiedenis, cultuur en broederschap zal versterken tussen Kirgizië en ons land”, sprak de Turkse president. “Ik hoop dat dit bouwwerk een symbool van eenheid en vrede tussen broeders zal worden, omdat we weliswaar twee staten zijn, maar één natie vormen.”

“Boven alles maken we deel uit van de oemma (Islamitische gemeenschap)”, voegde Erdoğan daaraan toe.

De moskee biedt plaats aan 20.000 gelovigen en staat op een oppervlakte van 7.000 vierkante meter.

Universiteit

Naast de moskee stond dit keer een bouwceremonie op Erdoğan te wachten. Daar werd namelijk zondag het startsein gegeven voor de bouw van de medische faculteit van de Kirgizië-Turkije Manas Universiteit.

De Turkse president kreeg later op de dag ook een eredoctoraat van de Manas Universiteit.

Cultureel centrum

De first lady van Turkije, Emine Erdoğan, woonde ook een openingsceremonie bij. Zij opende samen met de presidentsvrouw van Kirgizië een nieuw groot cultureel centrum in Bishkek.

De Turkse delegatie is lovend ontvangen in Kirgizië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BISHKEK | Gepubliceerd: 02-09-2018

Sep 02, 2018
Loading posts...