<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 17, 2021

Turkije opent megamoskee en school in Ghana

In het West-Afrikaanse land Ghana is vrijdag een door Turkije gebouwd groot moskeecomplex en middelbare school geopend. De ceremonie is bijgewoond door officials van beide landen.

De Ghana Milletmoskee (Volksmoskee) en het complex in de hoofdstad Accra “siert niet alleen het landschap van de stad Accra, maar toont ook de religieuze harmonie in het overwegend christelijke West-Afrikaanse land”, zei de Ghanese president Nana Akuffo-Addo in een toespraak. Het vrijdaggebed werd zoals verwacht drukbezocht.

De bilaterale betrekkingen tussen Turkije en Ghana zijn in de loop der jaren verbeterd, benadrukte Akuffo-Addo, terwijl hij Ankara bedankte voor zijn steun bij de bouw van het moskeecomplex.

Naast zijn rol als plaats van aanbidding, kan de moskee ook worden gebruikt voor sociale en culturele activiteiten, zei hij en onderstreepte hij het verbindende effect om mensen samen te brengen.

Naast Akuffo-Addo was ook de Ghanese vicepresident Mahamudu Bawumia aanwezig bij de opening van de moskee, gestyled naar de beroemde Sultan Ahmetmoskee in de Turkse megastad Istanbul.

De voorzitter van het Turkse Diyanet, Ali Erbaş, was samen met andere hoge functionarissen en vertegenwoordigers van de missie, waaronder de zoon van president Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, ook aanwezig bij de ceremonie.

Erbaş merkte in zijn toespraak op dat Afrika sterke sporen draagt ​​uit de oudste perioden van de menselijke geschiedenis en al eeuwenlang verschillende rassen, talen en geloofsovertuigingen in vrede huisvest.

Hij zei dat de Ghana Milletmoskee en -complex een van de vele moskeeën is geworden die Turkije in veel regio’s van de wereld heeft gebouwd met de bijdragen van Diyanet, de Turkiye Diyanet Foundation (TDV) en Turkse filantropen.

“Zo’n mooie moskee vind je in geen enkel ander land in West-Afrika”, reageerden Ghanezen in hun reacties. “Wij zullen goed zorgen voor het geschenk van Turkije.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-07-2021

Jul 17, 2021
Loading posts...