<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 25, 2018

‘Turkije opent een nieuw tijdperk’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag een militair commandocentrum in Hatay bezocht. Hij is op de hoogte gebracht van de nieuwste feiten en cijfers over de Turkse militaire operatie Olijftak in de Syrische Afrin.

“De operatie zal voortduren totdat de doelen zijn bereikt”, zei Erdoğan tijdens een videoconferentie met de Turkse landmacht, luchtmacht en marine. “Turkije heeft geen oog op grondgebied in Syrië. De regio zal worden schoongeveegd van terroristen, waarna de echte eigenaren, Syrische vluchtelingen, hun land weer terugkrijgen (na bezetting door PYD-YPG).”

De Turkse president sprak ook met militairen in Afrin. “Jullie openen een nieuw tijdperk in de wereldgeschiedenis. Moge Allah ons allemaal bijstaan en sterker maken. Onze dank is groot aan jullie.”

Olijftak

Donderdag werd bekend dat de Turkse strijdkrachten binnen zes dagen 306 terroristen van de PKK/KCK/PYD-YPG en Daesh (IS) hebben uitgeschakeld. Zeven terroristen die zich buiten Afrin bevonden, zijn gearresteerd en naar Hatay overgebracht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AFRIN – HATAY | Gepubliceerd: 25-01-2018

Jan 25, 2018
Loading posts...