<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 09, 2021

Turkije opent nieuwe brug in Diyarbakır

In de zuidoostelijke Turkse stad Diyarbakır is zaterdag een nieuwe brug in gebruik genomen die de verbinding tussen de stad en het oost-Anatolische Elazığ flink verbeterd.

De Devegeçidi-brug over de gelijknamige stroom is tweemaal 571 meter lang en ligt 20 kilometer ten noorden van Diyarbakır op de weg naar Ergani en Elazığ. Samen met de toegangswegen heeft het snelwegproject een lengte van 3 kilometer.

De openingsceremonie is persoonlijk bijgewoond door de Turkse infrastructuurminister Adil Karaismailoğlu. President Recep Tayyip Erdoğan nam deel via videoverbinding.

De Turkse minister benadrukte dat zijn regering de lengte van de moderne en veilige wegen in Diyarbakır heeft vertienvoudigd, van 44 naar 448 kilometer. “Dit project verbetert de wegverbinding met het zuidoosten.” Er zijn in Diyarbakır nog 10 snelwegprojecten bezig die dat cijfer met nog eens 214 kilometer zal verhogen, benadrukte Karaismailoğlu.

Snelwegen en bruggen

Sinds december is het de vijfde nieuwe snelweg die in Turkije in gebruik wordt genomen, waaronder een unieke in de wereld. (LEES meer + FOTO’S)

Sinds vorige week is Elazığ een grote brug en snelweg rijker. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-01-2021

Jan 09, 2021
Loading posts...