<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 12, 2019

Turkije opent nieuwe cruciale spoorlijn

In Istanbul is dinsdag een nieuwe spoorlijn langs de Zee van Marmara geopend. Die verbindt Halka, het Europese district van Istanbul, met het district Gebze aan de overkant in de provincie Kocaeli.

De feestelijke ceremonie is bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Hij reed zelf de trein tijdens de eerste dienst van het station Kartal naar het Maltepe-station aan de Aziatische kant van de stad.

Naar verwachting zullen dagelijks ongeveer 1,7 miljoen passagiers gebruik maken van de 63 kilometer lange spoorlijn. Via de nieuwe spoorlijn, die 43 stations telt, duurt het minder dan 70 minuten om die afstand af te leggen.

De treinlijn tussen Gebze en Halkalı zal deel uitmaken van de zijderoute, die van Londen naar Peking loopt, zei Erdoğan.

Met deze lijn zal de laatste stop van hogesnelheidstreinen in Istanbul niet in het district Pendik aan de Aziatische kant zijn, maar loopt nu ook door tot de Europese zijde, liet de Turkse president weten.

De bewoners van tien grote districten van Istanbul zullen direct profiteren van de lijn, zei de president en benadrukte dat de spoorlijn het verkeer in Istanbul aanzienlijk gaat verlichten.

Alle spoorwegsystemen in Istanbul inclusief de onderzeese spoorwegtunnel Marmaray en hogesnelheidstreinlijnen zullen ook worden geïntegreerd met de lijn Gebze-Halkalı, vertelde minister Cahit Turan van Transport en Infrastructuur.

De lengte van het spoorwegsysteem in Istanbul is met toevoeging van de nieuwe spoorlijn van 170 kilometer toegenomen tot 233 kilometer, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA –ISTANBUL | Gepubliceerd: 12-03-2019

Mar 12, 2019
Loading posts...