<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 26, 2020

Turkije opent nieuwe snelweg: ‘Veel internationale jankers omdat Turkije niet zwicht’

Turkije heeft geen oog op grondgebied, rechten of grondstoffen van andere landen. Maar het land staat ook niet toe dat zijn eigen belangen en rechten worden geschonden.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag tijdens de opening van een nieuwe ringweg in Amasya.

“We hebben geen oog op iemand anders recht, land- en zeestukken en natuurlijke hulpbronnen. Maar we staan ​​ook niet toe dat iemand ons eigen belangen en rechten schenden”, sprak de president de aanwezige gasten via een videoverbinding toe.

Erdoğan onderstreepte dat Turkije de belangen en rechten van zowel zijn natie als vrienden en bondgenoten op land, zee en in de lucht verdedigt. “Turkije stelt diegenen teleur die verwachten dat we zwichten.”

Mocht er een bedreiging voor Turkije zijn uit of in Irak, Syrië, Libië of de Egeïsche Zee, dan zal Turkije “zonder twijfel zijn kracht en vastberadenheid tonen”.

“De reden waarom degenen die hardop bezwaar maakten tegen de stappen van Turkije niet aanwezig kunnen zijn op het veld, is dat ze de macht van ons land op elk gebied zien”, benadrukte Erdoğan.

Nieuwe snelweg

De nieuwe ringweg van 11,3 kilometer in Amasya zal de reisduur voor langsrijders in de regio van 30 minuten naar zo’n 7 minuten verkorten, zei Erdoğan. Naast verhoogde verkeersveiligheid en comfort zal er jaarlijks 110 miljoen lira, 16 miljoen dollar, worden bespaard door brandstof- en tijdswinst.

De nieuwe ringweg is als eerste bereden door de Turkse transportminister Adil Karaismailoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-07-2020

Jul 26, 2020
Loading posts...