<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 30, 2019

Turkije opent nieuwe spoorlijn en verbindt cruciale haven met China en VK

Een van de grootste containerterminals van Turkije is dinsdag verbonden met China en het Verenigd Koninkrijk. De inhuldiging vond plaats door de Turkse minister van Transport en Infrastructuur Mehmet Cahit Turhan.

De nieuwe spoorlijn verbindt de haven van Yarimca met het hoofdspoorwegnetwerk met Londen en China via Turkije, benadrukte Turhan. De terminal ligt in de Golf van Izmit, aan de meest oostelijke rand van de Zee van Marmara.

De haven bevindt zich in de industriële provincie Kocaeli in Turkije en wordt geëxploiteerd door DP World Harbour, gevestigd in de VAE. “Met deze nieuwe lijn heeft de haven de kans om alle uithoeken van Turkije te bereiken.”

De Turkse minister zei dat er een bedrag van 133 miljard lira (zo’n 23,8 miljard dollar) is geïnvesteerd om de transportsector van Turkije verder te moderniseren en om het potentieel van de geografische positionering van het land uit te breiden.

Sinds 2003 heeft Turkije vele spoorlijnen aangelegd voor hogesnelheidstreinen en is het land momenteel bezig met het vergoten van het spoorwegnet van meer dan 2.000 kilometer, zei de minister. De Turkse regering is vastbesloten om van Turkije een ideale logistieke basis te maken.

Arda Ermut, president van het Turkse investeringskantoor, sprak dat het doel van Turkije is om transportfaciliteiten en verbindingen over de hele wereld te bieden.

Kris Adams, de topmanager van de Yarimca-haven van DP World, merkte op dat de Turkse haven een cruciale rol speelt bij het verbinden van de Chinese en Europese markt. Ook zal de haven bijdragen aan de strategische positie van Turkije.

Het bedrijf wil nog eens 600 miljoen dollar investeren in de haven van Yarimca en concentreert zich op het vergroten van de export vanuit Turkije, aldus Adams.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOCAELI | Gepubliceerd: 30-07-2019

Jul 30, 2019
Loading posts...