<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2020

Turkije opent uniek en gigantisch concertgebouw

In de Turkse hoofdstad Ankara is donderdag een nieuw concertgebouw en operazaal geopend. De eerste voorstelling van het presidentiële symfonieorkest is bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en vond onder strikte coronamaatregelen plaats.

Het concertgebouw van vijf blokken beslaat een oppervlakte van 15,4 hectare, zei Erdoğan tijdens de opening. “Dit symboolgebouw is zo ontworpen om zich te meten met wereldberoemde concertgebouwen.”

Het nieuwe grote gebouw, tevens een nieuwe icoon voor Ankara, heeft onder andere een concertzaal met 2.023 stoelen, een zijzaal met 500 plaatsen, een historische zaal voor 650 personen, een kunstgalerij, winkels, cafetaria en een openluchtconcert voor 10.000 gasten. “De grote en kleine concertzalen zijn gebouwd door wereldberoemde akoestische experts en wel volgens natuurlijke akoestische principes”, sprak de Turkse president.

Naast de staatsopera zullen ook ballet-, muziekgroepen, particuliere kunstgroepen en instellingen van alle mogelijkheden kunnen profiteren, benadrukte Erdoğan. “Alle stemmen van de wereld zullen zich hier verzamelen.”

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-12-2020

Dec 03, 2020
Loading posts...