<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 31, 2015

Turkije over uitsluiting parlementariër: “Is dit uw begrip van democratie en vrijheid?”

Turkije reageert op de uitsluiting van het Brusselse parlementslid Mahinur Özdemir, die uit haar partij Het Humanistisch Democratisch Centrum (CDH) is gezet wegens het niet erkennen van de zogenaamde Armeense genocide.

“Is dit uw begrip van democratie en vrijheid?”, twittert de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu. De Turkse minister vindt het besluit ‘onacceptabel’.

Woordvoerder van de Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken Tanju Bilgic heeft in een officiële verklaring reactie gegeven op de uitsluiting van Özdemir.

“We zijn verbaasd dat een partij met een diepgewortelde democratische traditie in België een niet-democratische beslissing heeft genomen. Dit is een zorgwekkend besluit dat niet zal gaan bijdragen aan de integratie van 220.000 Belgische burgers met een Turkse afkomst.”

CDH Voorzitter Benoit Lutgen zei vorige week dat leden die de “Armeense genocide” zouden ontkennen uit de partij zouden worden gezet.

Özdemir zegt dat er geen gerechtelijk bevel is dat haar zou kunnen dwingen de gebeurtenissen met betrekking tot de Armeniërs te erkennen.

Özdemir, tevens allereerste parlementariër met een hoofddoek, beweert ook dat het CDH zich ongemakkelijk voelde vanwege haar hoofddoek.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

May 31, 2015
Loading posts...