<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 05, 2022

Turkije pakt in Griekenland getrainde saboteur, voorkomt aanslag

De Turkse politie heeft zondag een terreurverdachte opgepakt die een sabotagetraining heeft gekregen in Griekenland, verklaarde het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De verdachte, geïdentificeerd als H. T. met codenaam Delil, was getraind in het Griekse Lavrion-kamp en bereidde gewapende en bomaanslagen voor in grootstedelijke steden in opdracht van de PKK/KCK-terreurgroep, aldus een verklaring van het ministerie. Het omstreden Griekse kamp zou dienst doen als ‘vluchtelingenkamp’, maar het is al jaren bekend dat daar terroristen getraind worden. Turkije verzocht de Europese Unie tot sluiting van dat kamp, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu schreef op Twitter dat de verdachte werd gepakt door de politie van Istanbul en Diyarbakır. Ook haalde hij hard uit naar leider Kemal Kılıçdaroğlu van de Turkse oppositiepartij CHP die graag in zee wil gaan met de omstreden HDP, bekend als de politieke tak van de terreurgroep PKK. “Beste Kılıçdaroğlu, Ik heb slecht nieuws voor je”, begon de in Turkije zeer geliefde binnenlandminister zijn bericht op sociale media. “Niet alleen heeft de HDPKK die jij verdedigt [de nodige] ‘aandacht’ nodig, maar ook Griekenland.”

Semra Güzel

Vorige week pakte Turkije ook een vluchtende ex-HDP-parlementariër, Semra Güzel, op dat terrorisme verheerlijkte en een terrorist als vriend had. Ze is tijdens haar vluchtpoging naar Griekenland, vermomd in een andere vrouw en in bezit van een vals paspoort, alsnog gepakt dankzij een speciale operatie van de Turkse geheime dienst. Ze is achter slot en grendel gezet.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-09-2022

Sep 05, 2022
Loading posts...