<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 09, 2017

Turkije past reisadvies Duitsland aan en waarschuwt

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag het reisadvies voor Duitsland aangepast. Aan Turken wordt gevraagd alert te zijn in Duitsland voor discriminatie en racistische aanvallen, nu de Duitse verkiezingen naderen.

Turkije verwijst expliciet voor gevaar uit de kant van extreemrechts “nu Duitse politici van het anti-Turkse sentiment verkiezingsmateriaal hebben gemaakt en zelf ook racistische uitingen doen”.

“Geadviseerd wordt ook ver weg te blijven van terroristische bijeenkomsten in Duitsland, waar Duitse autoriteiten hun ogen voor dichtdoen. In Duitsland lopen PKK- en FETO-terroristen los rond op straat”, waarschuwt Turkije.

Het land waarschuwt ook voor het Duitse rechtssysteem. Dat naar aanleiding van gebeurtenissen tussen 2000 en 2007 waar de neonazistische terreurorganisatie NSU voor de dood van acht Turken heeft gezorgd (NSU-moorden). “Na 380 zittingen is er nog steeds geen rechtvaardigheid. Gerechtelijke processen in Duitsland met betrekking tot zaken over xenofobie en racisme leiden tot geen resultaat.”

Turkije waarschuwt ook voor brutaal gedrag van Duitse autoriteiten, met name op vliegvelden. “Dat slecht en brutaal gedrag van de Duitse politie tegen Turken komt vaak voor.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-09-2017

Sep 09, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...