<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 23, 2017

Turkije: Per direct luchtverdediging nodig, NAVO-leden werken tegen

Turkije ondervindt serieuze weerstand van NAVO-leden als het gaat om de koop van defensiemateriaal. Bovendien is sprake van grote dreigingen voor het Turkse luchtruim waar per direct een luchtverdedigingssysteem voor nodig is.

Dat liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu donderdag tijdens het Ita-Turk forum in Rome weten naast zijn Italiaanse collega Angelino Alfano.

“Wij willen ons luchtruim beschermen omdat we met serieuze dreigingen te maken hebben”, zei Çavuşoğlu. “Onze prioriteit voor de koop van verdedigingssystemen ligt natuurlijk bij NAVO-leden, maar zij werken dit flink tegen. Zelfs voor de meest simpele wapens bieden ze serieuze weerstand.”

De Turkse minister gaf in simpele taal aan waarom Turkije het modernste Russische raketsysteem S-400 heeft gekocht. “Ik heb een luchtverdedigingssysteem nodig, dat ik niet van bondgenoten krijg (niet mag kopen). Dan moet ik elders zoeken. Ik heb het dringend nodig.”

Çavuşoğlu: “En daarom moeten we dit zelf ontwikkelen of bij iemand anders kopen. Wij zijn niet het enige land dat zo’n afweersysteem koopt van Rusland. Griekenland heeft de S-300.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROME | Gepubliceerd: 23-11-2017

Nov 23, 2017
Loading posts...