<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 06, 2018

Turkije reageert met afschuw op Pegida’s varkensactie en Aboutaleb

Het nieuws dat de anti-islambeweging Pegida een omstreden varkensbarbeque gaat houden voor een Turkse moskee en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb dit heeft toegestaan in zijn stad, heeft ook Turkije bereikt. De Turkse minister van EU-Zaken Ömer Çelik ging frontaal in de aanval.

“Dit is de meest immorele actiepoging ooit gezien in de geschiedenis van haatmisdrijven. Het officieel toestaan van een dermate schurftig gedrag van fascistische leden is nog onzedelijker.”

Çelik is woedend op Aboutaleb: “Terwijl in andere grote Nederlandse steden deze varkensacties voor moskeeën worden verboden, staat van Marokkaanse komaf burgervader van Rotterdam zoiets toe omdat het niet tegen de wet zou zijn. Wat een tragedie!”, reageerde de Turkse minister.

“Aboutaleb komt uit een moslimfamilie. Sinds wanneer is minachting van moskeeën een wettelijk recht? Verachten van moskeeën, kerken en synagogen is een haatmisdrijf. Er bestaat geen wet die dat toestaat”, haalde Çelik uit.

Tegenactie

De Turkse minister is trots op de Nederlandse moslims die de varkensdemonstranten een lesje gaan leren. “Rotterdamse Turken en moslims hebben aangegeven ‘een liefdesmuur van bloemen tegen de geur van haat’ te vormen door bloemen te gaan leggen bij de moskee. Dit is een lesje mensheid. Zij gaan hiermee benadrukken dat moskeeën, kerken en synagogen gerespecteerd dienen te worden. Waar zo’n respect niet is, zal geen democratie, rechten en vrijheden heersen, maar haat.”

“We zijn trots om te zien dat moslims deze immorele haatplegers een lesje gaan leren. Het is noodzakelijk dat de mensheid gezamenlijk zijn stem laat horen tegen deze haatbewegingen”, aldus Çelik.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-06-2018

Jun 06, 2018
Loading posts...