<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 07, 2018

Turkije reageert op grondgebied-uitingen Griekenland en verbranding Turkse vlag

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag in een schriftelijke reactie laten weten dat de Griekse president Prokopis Pavlopoulos respect moet tonen voor het internationale recht en Turkse landsgrenzen.

Aanleiding zijn enkele uitingen van de Griekse president in Griekse media over Turks grondgebied. Die zei dat Griekenland niet het stuk landgebied bezit dat ‘volgens de geschiedenis van de Grieken is’. “Als de geschiedenis ons dat forceert, zullen we doen wat onze grootouders hebben gedaan”, zei Pavlopoulos over de nationale grens van Turkije.

Turkije vindt die uiting “niet passen bij een president” en roept Griekenland op “het internationale recht en de grenzen van Turkije te respecteren”, liet zegsman Hami Aksoy weten. “We roepen Griekenland op zich te weerhouden van uitspraken die tot spanningen kunnen leiden.”

Vlag

Ook is in een tweede reactie aan de Grieken gemeld dat Turkije niet blij is met de recente vlagprovocatie in Athene. Tijdens een anti-Turkije betoging van een racistische Griekse partij is op 5 maart een Turkse vlag verbrand.

“We verwachten dat Griekse autoriteiten de daders van deze afschuwelijke daad zo snel mogelijk oppakken en berechten”, aldus de Turkse buitenlandwoordvoerder.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-03-2018

Mar 07, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...