<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 22, 2016

Turkije reageert op hevige aanval Israël op Gazastrook

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag in een schriftelijke verklaring laten weten de Palestijnen niet alleen te zullen laten. De Turkse reactie komt na de hevige bombardementen van Israël op de Gazastrook in de nacht van zondag op maandag.

“De normalisatie van de betrekkingen tussen Turkije en Israël betekent niet dat we stil zullen blijven na de recente Israëlische aanvallen op de Palestijnen”, meldde het Turkse ministerie. “We volgen alles.”

Het Turkse ministerie veroordeelde de tientallen bombardementen van Israël nadat een enkele raket vanuit de Gazastrook zou zijn afgeschoten op Israël, waarbij niemand gewond is geraakt. “We veroordelen met klem de onevenredige aanval waarbij onschuldige Palestijnse burgers gewond zijn geraakt. Daar kan geen reden tegenover staan. De agressieve houding van Israël schaadt het vredesproces.”

De Israëlische aanval wordt gezien als de stevigste ‘tegenaanval’ in jaren.

Turkije reageert op hevige Israëlische aanval op Gazastrook (2)

Turkije had ook een boodschap aan Israël. “Deze Israëlische acties zijn tegen het internationaal recht en het geweten van de mensheid. We zullen de Palestijnse zaak blijven volgen”, aldus het Turkse ministerie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZA

Aug 22, 2016
Loading posts...