<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
May 18, 2017

Turkije reageert op vechtpartij: Zelfverdediging tegen provocerende terreursteuners (VIDEO)

De Turkse ambassade in Washington heeft donderdag gereageerd op de vechtpartij tussen Amerikaanse Turken en sympathisanten van terreurgroep PYD/PKK. Het voorval gebeurde voor het huis van de Turkse ambassadeur tijdens het bezoek van president Erdogan aan de VS.

In een schriftelijke reactie is gemeld dat “Amerikaanse Turken uit zelfverdediging hebben gereageerd op provocaties van sympathisanten van terreurgroep PYD/PKK, die bovendien geen toestemming hadden voor een demonstratie bij de Sheridan Circle.”

De Turkse ambassade had ook geen goede woorden over de Amerikaanse veiligheidsdiensten. “De Amerikaanse politie heeft onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen. Er is bovendien niet ingegrepen nadat aanhangers van een terroristische organisatie voor opruiing hebben gezorgd.”

Door de illegale en provocerende ‘demonstratie’ is volgens de Turkse ambassade een Turk gewond geraakt.

De illegale demonstranten hadden bovendien ook vlaggen bij zich van terreurgroep YPG en PKK-kopstuk Ocalan, benadrukte de Turkse ambassade.

Video’s

Op social media zijn al gauw video’s opgedoken van het gehele voorval, zonder geknipte versies. Op beelden is te zien dat de illegale betogers met vlaggen van terreurgroepen inlopen op Amerikaanse Turken en lijfwachten van de Turkse president. Bij de eerste aanval raakt een Turk aan de kant van de lijfwachten gewond. Een van de betogers gooit ook een vloeibaar middel op de menigte Turken die op Erdogan wachten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 18-05-2017

May 18, 2017
 • Ozturk

  Ik vind het onbestaanbaar dat leden en sympathisanten van een internationaal als terroristisch erkende organisatie als de PKK zo openlijk hun sympathieën kunnen uiten en dat de autoriteiten dat toestaan. Zij overtreden de wet met hun acties en eigenlijk zouden ze om die reden direct door de vele aanwezige agenten gearresteerd moeten worden. Men laat ze begaan en lokken daarmee de confrontatie uit.

  Troost is dat deze moordenaarssympathisanten ter plekke een pakkie krijgen waar ze om vroegen.
  Ik heb geen goed woord voor deze lui over en hekel het zwakke optreden van de Amerikaanse politie.

 • Deli Balta

  Beste Ozturk,

  De amerikaanse politie doet haar werk niet goed, ze horen die pkk terroristen op te pakken, Trump zou de gehele politie moeten ontslaan, net als hoe hij ook de FBI directeur Comey heeft ontslagen……

 • Ozturk

  Geachte heer Deli Balta,

  Ik heb intussen de hele video van begin tot het einde gezien. Ik was mij er niet eens bewust van dat op dat moment onze president ter plekke in zijn auto zat, ik dacht eerst dat hij in het ambassadegebouw zat.
  Stel je eens voor aan wat voor gevaar hij daar blootgesteld heeft gestaan. Washington DC is de gewelddadigste stad van de VS en iedereen loopt daar met wapens rond.
  Ik kan heel goed begrijpen dat hij zijn bodyguards eerst opdracht heeft gegeven om die agressieve PKK-sympathisanten die daar een illegale protestactie hielden te verwijderen als de Amerikaanse politie dat niet doet, alvorens hij de (gepantserde) auto uitkomt.

  Ik blijf het schandalig vinden dat de Amerikanen hun gasten niet beter beveiligen. Stelt u zich eens voor dat onze president aldaar zou zijn vermoord als gevolg van een aanslag, hoe hadden de Amerikanen dat ooit willen verantwoorden?

  Laat ik het nog anders zeggen:
  Stelt u zich eens voor dat president Trump in Ankara op bezoek zou zijn en een groepje Al-Quaida aanhangers zou president Trump tot op 50 meter kunnen naderen? Dat zou toch ondenkbaar zijn? Dat zou nooit toegelaten worden. Als de Turkse politie al niet adequaat zou reageren, dan zou de Amerikaanse beveiliging van de president op exact dezelfde wijze hebben opgetreden.

  Kortom, het huilerige gedrag dat de Amerikanen (en met hen meehuilende NOS nieuwssite, met Lucas Waagmeester voorop) nu ten toon spreiden is totaal misplaatst. Alhoewel ik mij goed kan voorstellen dat er veel mensen in de wereld zijn die graag een aanslag op onze president Erdogan zouden zien plaatsvinden. Waaronder de NOS en overige westerse media.

 • Deli Balta

  Dat bedoel nou. Stel je voor dat het verkeerd had afgelopen voor onze president Erdogan.

  De Amerikaanse politie die daar aanwezig waren maar die niet hun werk deden moeten allemaal ontslagen worden.

  Nos en andere nederlandse media moeten geen leugens verspreiden hierover, of je nou lid bent van pkk of deze steunt je bent even schuldig als een terrorist.

 • Ibrahim

  Ik vind het belachelijk van PKK (Koerden) en ze willen beledigingen tegen Pro Erdogan mensen. Ik zie Amerikaanse politie hebben tegen pro Erdogan mensen tegenhouden en ze beschermen PKK (Koerden). Dus Amerika steunen terroristen groepen als PKK en Koerden. Dat is echt geen democratie en rechtvaardig voor Amerika. Puur racisten als KKK! Ik ben wel erg boos. Moge Allah Turken beschermen tegen slechte daden als PKK! Ameen. Ik steun uit mijn hart voor Pro Erdogan mensen. Ik vind het vreemd dat Koerden maken chaos met Turkije. In Marokko zijn Berbers hebben ook moeilijk met Arabieren. Marokko was vroeger alleen Berbers/Amazigh/Riffijnen en geen Arabieren. Koning Mohammed V was aan de macht en Hij stamt af van de Alaoui-dynastie. De Alaoui-dynastie is een Arabische dynastie die sinds 1666 tot nu over Marokko regeert. Andere bevolkingsmensen als Berbers moeten respect voor Arabieren. Ze krijgen vrede in Marokko. Ze krijgen werken en huizen. Dus Koerden mogen niet klagen en moeten respect voor Turken. Turkije geven Koerden gezonde en vrede leven. Alhamdoelilah.

 • Ozturk

  Geachte heer Ibrahim,

  U moet deze agressieve demonstranten niet op gelijke voet schatten met ‘de Koerden’ in het algemeen.
  Koerden zijn van oudsher onze broeders en gelukkig leven we al eeuwen met hen zij aan zij in vrede. Het overgrote deel van hen weet dat ook en waardeert het Turkse volk wederzijds en zij zijn president Erdoğan dankbaar voor al het goeds dat hij hen bracht.
  De PKK is feitelijk een kleine, maar zeer agressieve illegale en marxistische georiënteerde splintergroepering binnen de Koerdische bevolking, die – het klinkt misschien gek – hoofdzakelijk de eigen bevolking terroriseert, onder druk zet, afperst, als menselijk schild inzet en Koerdische kinderen ronselt voor hun illegale gewapende strijd tegen de Turkse staat.

  De demonstranten die in deze setting een pakkie op hun sodemieter kregen zijn directe aanhangers van deze terroristische organisatie, de PKK en hun Syrische zusterorganisatie de PYD.

  Dat de Turken en de Turkse staat niet specifiek iets tegen Koerden hebben blijkt wel uit de uitermate goede banden die Turkije onderhoud met de autonome Koerden in Noord-Irak. Het kan dus heel goed samengaan, mits het type terroristische raddraaiers als daar in Washington maar wordt geëlimineerd.
  ‘Vreedzame demonstranten’ durft McCain deze terroristenaanhangers te noemen. Of hij is onnozel, of hij doet onnozel, maar de ten toon gespreide onnozelheid is een senator onwaardig.
  Dit zijn aanhangers van een ook in uw land verboden terroristische organisatie die u hier de hand boven het hoofd houdt, meneer de senator!

 • Ibrahim

  Heer Ozturk,

  U hebt wel gelijk. Mijn excuus.

 • Ozturk

  Geachte heer Ibrahim,

  Excuus is niet nodig. Ik bedoelde het slechts ter toelichting. Ik kan mij voorstellen dat een niet-Turk niet alle onderlinge verhoudingen tussen de bevolkingsgroepen in Turkije kan doorgronden.
  Net zoals uw uitleg over de verschillende bevolkingsgroepen in Marokko voor mij ook onbekende en leerzame informatie bevatte. Helaas wordt er in het Nederlandse onderwijs helemaal geen aandacht besteed aan de historie van andere landen dan de westerse landen van vandaag de dag. Er wordt noch aan de geschiedenis van het ottomaanse rijk, noch aan die van het Arabische ook maar een minuut aandacht besteed.
  Dus uw informatie is zeer welkom en nodig om zowel Turkse als Nederlandse lezers te informeren. Waarvoor dank.

Loading posts...