<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 18, 2017

Turkije reageert op vechtpartij: Zelfverdediging tegen provocerende terreursteuners (VIDEO)

De Turkse ambassade in Washington heeft donderdag gereageerd op de vechtpartij tussen Amerikaanse Turken en sympathisanten van terreurgroep PYD/PKK. Het voorval gebeurde voor het huis van de Turkse ambassadeur tijdens het bezoek van president Erdogan aan de VS.

In een schriftelijke reactie is gemeld dat “Amerikaanse Turken uit zelfverdediging hebben gereageerd op provocaties van sympathisanten van terreurgroep PYD/PKK, die bovendien geen toestemming hadden voor een demonstratie bij de Sheridan Circle.”

De Turkse ambassade had ook geen goede woorden over de Amerikaanse veiligheidsdiensten. “De Amerikaanse politie heeft onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen. Er is bovendien niet ingegrepen nadat aanhangers van een terroristische organisatie voor opruiing hebben gezorgd.”

Door de illegale en provocerende ‘demonstratie’ is volgens de Turkse ambassade een Turk gewond geraakt.

De illegale demonstranten hadden bovendien ook vlaggen bij zich van terreurgroep YPG en PKK-kopstuk Ocalan, benadrukte de Turkse ambassade.

Video’s

Op social media zijn al gauw video’s opgedoken van het gehele voorval, zonder geknipte versies. Op beelden is te zien dat de illegale betogers met vlaggen van terreurgroepen inlopen op Amerikaanse Turken en lijfwachten van de Turkse president. Bij de eerste aanval raakt een Turk aan de kant van de lijfwachten gewond. Een van de betogers gooit ook een vloeibaar middel op de menigte Turken die op Erdogan wachten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 18-05-2017

May 18, 2017
Loading posts...