<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 06, 2018

Turkije reageert woedend op Griekse ministeriële opvang gezochte terrorist

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woedend gereageerd op de ministeriële blokkering van de uitlevering van de door Turkije gezochte terrorist Turgut Kaya. Het Griekse hooggerechtshof oordeelde dat Kaya uitgeleverd moet worden, maar de Griekse minister van Justitie, Stavros Kontonis, blokkeerde dat zaterdag.

“De uitlevering van Turgut Kaya werd geweigerd door de beslissing van de Griekse minister van Justitie ondanks de uitspraak van de Griekse rechterlijke macht ten gunste van uitlevering aan Turkije”, verklaarde de Turkse buitenlandwoordvoerder Hami Aksoy.

“Dit onthult eens te meer dat de traditionele gevoelens van de Griekse politieke macht tegen Turkije niet zijn veranderd”, haalde hij uit.

Griekenland bood in het verleden ook onderdak aan terroristen, toen aan de nu gevangen PKK-leider Abdullah Öcalan, voegde Aksoy toe aan zijn verklaring. “Griekenland verleent asiel aan criminelen die door Turkije worden gezocht.”

De 45-jarige Kaya, een verdacht lid van de terroristische groep TKP/ML, werd in februari door de Grieken gearresteerd toen hij Griekenland probeerde binnen te komen. Kaya staat ook op de rode lijst van Interpol.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-08-2018

Aug 06, 2018
Loading posts...