<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 14, 2016

Turkije reageert woedend op tweede schandaal luchthaven Oostenrijk

Een tweede schandaal op rij op de internationale luchthaven van Wenen in Oostenrijk is met klem veroordeeld door Turkije.

Passagiers en omstanders kregen, na een bewuste eerste poging om op de Turkse zenuwen te werken, dit keer te lezen dat ‘Turkije seksuele relatie met minderjarigen heeft toegestaan’, een leugen die door het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken hard is neergeslagen. De tekst bleek een kop van een nieuwsartikel te zijn, van “een onverantwoordelijke krant zonder waardigheid”, reageerde het Turkse ministerie in een verklaring.

“Het gaat om een leugen. Dit is zeer fout en onverantwoord gedrag, op een drukke luchthaven die gepositioneerd is in het centrum van Europa. We betreuren dat zoiets is verspreid. We veroordelen dit ten zeerste”, stond in de verklaring bestemd voor de luchthaven en de Oostenrijkse krant.

Turkije reageert woedend op tweede schandaal luchthaven Oostenrijk (2)

Het ministerie laat weten dat de nodige stappen zijn gezet. De Oostenrijkse ambassadeur in Ankara en de Turkse ambassade in Wenen zijn op de hoogte gebracht van de ongegronde daad.

Op eis van Turkije heeft de luchthaven de tekst, met daarin de leugen, verwijderd.

Luchthaven Wenen

Dit is niet het eerste schandaal van de Oostenrijkse krant en luchthaven. Twee weken geleden, eind juli in het hoogseizoen, kregen passagiers boven hun vluchtinformatie de boodschap mee om niet naar Turkije te gaan. Daarnaast zouden vakantiegangers naar Turkije een foute keuze hebben gemaakt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 14, 2016
Loading posts...