<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 26, 2017

Turkije reageert zeer hard op dreigende Griekse minister

De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) heeft zondag zeer hard gereageerd op de Griekse minister van Defensie, Panos Kammenos. De Griek heeft meerdere dreigende uitspraken gedaan richting Turkije waarin wordt gesteld dat Turkije moet vrezen van Griekenland en het Turkse leger zwakker is geworden.

“We laten een verwend kind de banden tussen het Turkse en Griekse volk niet verpesten”, reageerde Çavuşoğlu zondag vanuit Antalya. “Daag ons niet uit. Zij weten als geen ander wat het Turkse leger kan.”

De Turkse minister liet ook weten dat de Griekse regering officieel is gewaarschuwd vanwege de uitspraken van Kammenos. “Turkije blijft geduldig en toont volwassen gedrag. Wij weten dat de Griekse regering last heeft van deze minister die een verwend kind is. Griekenland zegt dat hij eigenlijk wel een goede persoon is [en eigenlijk niet zo iets zou doen]. Ja, maar tot waar moeten we dan geduld tonen en het door de vingers zien? Wij hoeven geen spierballen te tonen. Vertel aan dat verwend kind goed wat het leger van Turkije kan doen als dat nodig is, dat weten jullie als geen ander.”

Kammenos

De zeer harde reactie van de Turkse minister komt mogelijk niet zomaar uit de lucht vallen: volgens de Turkse journalist Mehmet Acet zou, op basis van inlichtingen en militaire bronnen, de omstreden Griekse minister samen met de stafchef van het Griekse leger gedacht hebben om Turkije binnen te vallen na de couppoging op 15 juli.

“Het Turkse leger zou verzwakt zijn omdat de helft van de straaljagerpiloten een coup wilde of couppleger was. Er is geen betere tijd dan nu voor een oorlog met Turkije. Was onze economie maar niet zo slecht geweest, dan konden we er nog aan denken”, schreef Acet over wat er besproken is tijdens een bijeenkomst van de twee Grieken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 26-02-2017

Feb 26, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...