<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 02, 2019

Turkije rekent op verdere groei binnen vrijemarktsysteem

Turkije zal binnen het kader van het vrije marktsysteem verder groeien. Ook zullen beleggers makkelijker investeren in het land.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan donderdag in Ankara

“Wie [kwaadwillig] obstakels creëert voor buitenlandse of binnenlandse investeerders, zal mij verantwoording moeten afleggen”, sprak Erdoğan tijdens een bijeenkomst van ondernemersunie TOBB.

Ook is Turkije vastbesloten om de rente en de inflatie naar gewenste doelen te verlagen, sprak de Turkse president. “Men weet hoe ik over rente denk”, zei hij en gaf opnieuw aan dat hij ‘het oneerlijke en meedogenloze rentesysteem’ liever snel ziet verdwijnen.

Zoals uiteengezet in het nieuwe economische programma van Turkije dat afgelopen september is aangekondigd, wordt verwacht dat dit jaar de inflatie 15,9 procent zal zijn, in 2020 en 2021 respectievelijk 9,8 en 6 procent.

“Alle indicatoren laten zien dat Turkse economie verder groeit”, benadrukte Erdoğan.

Nu verkiezingen in Turkije achter de rug zijn, zal de regering zich meer kunnen bezighouden met concrete stappen dan het volgen van peilingen nu de komende vier jaar geen verkiezingen meer plaatsvinden. “We gaan deze komende periode van vier jaar optimaal gebruiken. Programma’s voor de middellange en lange termijn zijn grotendeels afgerond”, vertelde de Turkse president.

De Turkse regering concentreert zich ook op structurele hervormingen om de particuliere sector te versterken, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-05-2019

May 02, 2019
Loading posts...