<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 27, 2017

Turkije renoveert ziekenhuis op eiland Seychellen en doneert apparatuur

De Turkse hulporganisatie TIKA heeft deze week kritische medische apparatuur gedoneerd aan de Seychellen, een eilandengroep die 1500 km ten oosten van het Afrikaanse continent ligt en zich in de Indische Oceaan bevindt.

Naast de kritische apparatuur hebben de Turken ook de kinderafdeling van het ziekenhuis in de hoofdstad Victoria gerenoveerd.

De opening vond officieel plaats door de Turkse ambassadeur in Kenia en de Seychellen Deniz Eke en de minister van Volksgezondheid van de Republiek der Seychellen Jean-Paul Adam.

Turkije renoveert ziekenhuis op eiland Seychellen en doneert apparatuur2

“Wij doen vandaag hier iets erg belangrijks voor de kinderen, om hun betere kansen te geven waarbij hogere normen worden gehanteerd in de zorg. Een gezonde jeugd betekent namelijk een betere toekomst”, sprak de Turkse ambassadeur tijdens de ceremonie.

“Turkije focust zich altijd op betere zorg, overal ter wereld en met name voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn in veel gemeenschappen”, zei de ook aanwezige TIKA-coördinator Ahmet Guc.

De Seychelleense minister was Turkije zeer dankbaar. “Wij zijn erg blij met deze bijdrage. Betere kwaliteit in de zorg voor kinderen is een belangrijk onderdeel van onze algemene ontwikkeling in de gezondheidszorg.”

Turkije renoveert ziekenhuis op eiland Seychellen en doneert apparatuur4

De gedoneerde Turkse apparatuur bestaat onder andere uit ziekenhuisbedden, infuus- en perfusiepompen, hartmonitors, koelkasten, bloeddrukmeters en otoscopen en toebehoren.

Turkish Airlines

De Seychelleense minister ziet een zeer groot potentieel tussen Turkije en de Seychellen. “Daarom heeft Turkije in oktober vorig jaar besloten rechtstreekse vluchten in te zetten hierheen. Niet alleen om de bilaterale handel te bevorderen, maar ook de banden tussen de overheden”, aldus Jean-Paul Adam.

Turkije renoveert ziekenhuis op eiland Seychellen en doneert apparatuur3

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – VICTORIA | Gepubliceerd: 27-04-2017

Apr 27, 2017
Loading posts...