<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 25, 2018

Turkije restaureert 108 moskeeën in Noord-Syrië

De Turkse officiële hulpstichting Dinayet (TDV) heeft 108 moskeeën in Noord-Syrië hersteld. De gebedshuizen waren door terroristen van YPG, de Syrische PKK, beschadigd.

Dat staat woensdag in een verklaring van TDV.

De lokale Syrische bevolking en religieuze leiders hebben de Turkse restauratie- en herstelwerkzaamheden van harte verwelkomd.

“We zijn zo blij dat Turkije de nodige aandacht besteed aan onze religieuze plaatsen en rituelen,” vertelt Ahmet Yasin, een religieuze leider in Azez, in een interview. “We zijn TDV en Turkije erg dankbaar.”

Hasan Ahmed, een muezzin die in al-Bab de gelovigen tot het gebed roept, laat weten dat de moskeeën er bijna zo goed als nieuw uitzien. “Alles wordt hersteld: tapijten, gebroken ramen en zelfs hele muren,” meldt hij.

Opbouw

TDV wil nog eens 160 andere moskeeën herstellen. Het gaat met name om de Syrische steden Jarablus, al-Rai, al-Bab en Azaz.

De Turken bouwen de regio weer op na de succesvolle militaire missies Eufraat Schild en Olijftak in Noord-Syrië, die het gebied, na meer dan 5.000 uitschakelingen, terroristvrij hebben gemaakt

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AZAZ | Gepubliceerd: 25-07-2018

Jul 25, 2018
Loading posts...