<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2016

Turkije roept ambassadeur Nederland en vijf andere landen naar ministerie

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van de permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in het land uitgenodigd langs te komen bij het ministerie. Aanleiding van dat verzoek is de recente terreuraanval in de Turkse hoofdstad. De Nederlandse ambassadeur in Ankara is als EU-voorzitter ook uitgenodigd.

Dat melden diplomatieke bronnen.

De Turkse autoriteiten zullen de ambassadeurs van deze landen informeren en documenten verstrekken over de terreuraanval. Donderdagochtend liet de Turkse premier Ahmet Davutoğlu weten de ambassadeurs van de P5-landen en bondgenoten hiervoor te zullen uitnodigen.

De uitnodigingen zijn bedoeld voor de ambassadeurs John Bass (Verenigde Staten), Martin Erdmann (Duitsland), Andrey Karlov (Rusland), Richard Moore (Engeland), Charles Fries (Frankrijk) en Yu Hong Yang (China). Ook is het hoofd van de EU-delegatie in Turkije, Hansjörg Haber, uitgenodigd.

De Nederlandse ambassadeur in Ankara, Cornelis van Rij, wordt geacht om als EU-voorzitter langs te komen bij het ministerie.

Feridun Sinirlioğlu, ondersecretaris van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, is inmiddels begonnen met de gesprekken. Deze worden met de uitgenodigde ambassadeurs per land apart uitgevoerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Feb 18, 2016
Loading posts...