<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2017

Turkije roept Duitse ambassadeur op het matje na schandaal in Keulen

Turkije heeft opnieuw de Duitse ambassadeur in Ankara ontboden. Ambassadeur Martin Erdmann moest dit weekend uitleg geven over een PKK-bijeenkomst in Keulen, waar duizenden mensen de vrijlating eisten van PKK-leider Abdullah Öcalan. Dat gebeurde onder het mom van een ‘Koerdisch festival’.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Duitse goedkeuring voor de terreurpropaganda veroordeeld. Daarbij werd benadrukt dat Duitsland haar ogen heeft gesloten voor terreuractiviteiten die ook bij Duitse wetten verboden zijn.

“Onder het mom van een ‘festival’ heeft men toegestaan symbolen van de terreurgroep te gebruiken, zijn posters van PKK-leider Öcalan geopend en is er een bericht voorgelezen van een andere actieve leider waarin terreur werd verheerlijkt. Deze zaken zijn ook volgens Duitsland verboden.”

Ankara benadrukte dat het “opmerkelijk” is dat er tweede keer toestemming is verleend aan dergelijke terreuractiviteiten, “terwijl Duitse autoriteiten eerder hebben aangegeven hier geen toestemming (meer) aan te zullen verlenen”.

Het Turkse ministerie is bezorgd wegens de dubbele moraal van Duitsland in de strijd tegen terreur, is verklaard. De PKK staat op de Europese terreurlijst.

Blokkade

De Duitse autoriteiten gaven daarentegen geen toestemming aan Turkse journalisten, die de bijeenkomst wilden volgen.

Propaganda ten top

Tijdens het ‘Koerdisch festival’ is ook een reclamevliegtuigje ingehuurd door PKK-sympathisanten. Zo kregen bezoekers en de bevolking van Keulen een spandoek in de lucht te zien met de tekst: ‘Free Öcalan’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 17-09-2017

Sep 17, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...