<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 02, 2017

Turkije roept Duitse ambassadeur op het matje

De Duitse ambassadeur in Ankara heeft zich donderdagavond moeten melden bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Aanleiding is het verbod van Duitse steden op bijeenkomsten tussen twee Turkse ministers (Justitie en Economische Zaken) en Duitse Turken.

Turkije is woedend nu Duitsland er alles aan doet om ontmoetingen te weren tussen Turkse bewindslieden en landgenoten over het naderende referendum. “Wat is dit voor een democratie”, reageerde de Turkse minister Bekir Bozdağ (Justitie) donderdag, nadat de stad Gaggenau een bijeenkomst met hem als gast heeft verboden. Reden zou zijn “de verwachte grote toeloop van bezoekers en geen genoeg parkeergelegenheden”.

De Turkse minister van Economische Zaken is door soortgelijke ‘redenen’ ook geweerd, uit Keulen.

Namens Duitsland moest in Ankara ambassadeur Martin Erdmann de schokken opvangen. Die kreeg op adjunct-ondersecretaris-niveau te horen dat Turkije “erg ontevreden is over de huidige gang van zaken”.

Berlijnse muur

De Turkse minister van Europese Zaken, Ömer Çelik, vergeleek donderdag het dubbele Duitse verbod met de Berlijnse muur. “Duitsland moet respect tonen voor vrijheden en democratische rechten. Ze bouwen zo een ideologische Berlijnse muur.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-03-2017

Mar 02, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...