<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 28, 2021

Turkije roept Iraanse ambassadeur op het matje

Ankara heeft zondag de Iraanse ambassadeur ontboden wegens uitingen dat “Turkije de soevereiniteit van Irak heeft geschonden”.

Dat melden diplomatieke bronnen.

Ambassadeur Mohammad Farazmand moest bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken uitleg geven over zijn collega in Bagdad. Turkije verwerpt die beschuldiging en onderstreept dat Ankara de terroristische organisatie PKK bestrijdt, die zich richt op de stabiliteit, veiligheid en soevereiniteit van Irak.

Ankara benadrukte dat dit bekend is bij alle relevante partijen, inclusief de Iraakse autoriteiten, en maakte Farazmand ook duidelijk dat het van Iran verwacht dat het de strijd van Turkije tegen terrorisme ondersteunt en niet tegenwerkt.

Iraj Masjedi, de ambassadeur van Iran in Irak, uitte eerder deze maand in een interview de beschuldigingen tegen Turkije. Het ministerie benadrukte ook dat Masjedi tijdens het interview niets zei over de bedreigingen van de terreurgroep PKK.

Turkse troepen voerden in februari een vierdaagse operatie Klauw-Adelaar-2 uit in Gara om te voorkomen dat de PKK en andere terreurgroepen hun posities herstellen die worden gebruikt voor het uitvoeren van grensoverschrijdende terreuraanslagen op Turkije.

De Turkse militaire operaties ‘Claw-Tiger’ en ‘Claw-Eagle’ zijn afgelopen juni gestart om de veiligheid van de bevolking en de grenzen van Turkije te waarborgen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-02-2021

Feb 28, 2021
Loading posts...