<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2019

Turkije roept Rusland en Iran naar Ankara voor toekomst Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan ontmoette maandag zijn Russische tegenhanger Vladimir Putin in Ankara voorafgaand aan een trilaterale top over Syrië.

Erdoğan ontving Putin in het Çankaya Paleis voor een vergadering achter gesloten deuren. Die duurde ongeveer anderhalf uur.

Op maandag komen de twee presidenten en de Iraanse president Hassan Rouhani voor de vijfde keer op topniveau bij voor Syrië om de nieuwste ontwikkelingen in de noordwestelijke stad Idlib, de vrijwillige terugkeer van vluchtelingen en een politieke oplossing in dat land te bespreken.

Het vredesproces van Astana, gericht op het beëindigen van het Syrische conflict, werd in januari 2017 tot het leven geroepen op initiatief van Turkije, Rusland en Iran. Er zijn tot nu toe 13 rondes uitgevoerd in Astana, Kazachstan.

Turkije en Rusland kwamen in september vorig jaar overeen om van Idlib een de-escalatiezone te maken waar geweld en aanvallen uitdrukkelijk verboden zijn.

Het Syrische regime en zijn bondgenoten hebben echter consequent de voorwaarden van de wapenstilstand overtreden door frequente aanvallen uit te voeren in de beoogde veilige zone.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-09-2019

 

Sep 16, 2019
Loading posts...