<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 15, 2016

Turkije rondt modernste snelwegtunnel ter wereld bijna jaar eerder af

De Eurasiatunnel (Avrasya), die het Europese en Aziatische deel van Istanbul opnieuw met elkaar zal verbinden, wordt acht maanden eerder geopend dan gepland.

Dat meldt de Turkse minister Binali Yıldırım (Transport). “Volgens het contract stond de afronding gepland in de tweede helft van 2017. Dat zal nu acht maanden eerder gebeuren. De boortunnel is hiermee in 47 maanden gebouwd, een zeer korte tijd. De tunnel opent eind dit jaar.”

Turkije rondt modernste snelwegtunnel ter wereld bijna jaar eerder af (3)

Yıldırım laat weten dat het om een zeer succesvolle prestatie gaat. “Ondanks de zeer moeilijke omstandigheden onder de Bosporus, is dit toch bereikt met geavanceerde technologie, nog eens eerder dan gepland. Dat is iets om trots op te zijn”, zegt Yıldırım.

Het gaat om de modernste en meest geavanceerde snelwegtunnel ter wereld, die uit twee lagen bestaat, deelt de Turkse minister mee.

Turkije rondt modernste snelwegtunnel ter wereld bijna jaar eerder af (2)

De Eurasiatunnel is een van de megaprojecten van Istanbul. De tunnel loopt onder de Bosporus bij het centrum van Istanbul, 106 meter beneden zeeniveau, en zal het huidige verkeer op de Bosporusbrug ontlasten. Meer dan 100 duizend auto’s zullen er dagelijks gebruik van maken.

De boortunnel gaat ook voor een flinke emissiereductie (82.000 ton) zorgen waarbij 38 miljoen liter brandstof zal worden bespaard. Het project heeft meer dan 1,2 miljard dollar gekost.

Turkije rondt modernste snelwegtunnel ter wereld bijna jaar eerder af 2

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

 

May 15, 2016
Loading posts...