<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 15, 2018

Turkije rouwt om vermoorde Palestijnen: vlaggen halfstok, ‘Netanyahu heeft bloed aan zijn handen’

De Turkse regering heeft dinsdag drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De vlaggen hangen halfstok. Aanleiding is de moord op ten minste 61 betogende Palestijnen en meer dan 2.770 gewonden in Gaza, gepleegd door Israëlische troepen. Onder de doden zijn acht Palestijnse kinderen onder de 18 jaar. Ruim 225 kinderen raakten gewond.

“Netanyahu heeft bloed aan zijn handen”, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan dinsdag vanuit Engeland, waar hij de Palestijnse kwestie ook behandeld. “De geschiedenis van de mensheid zal de VS en Israël niet vergeven”, beklemtoonde hij naast de Britse premier Theresa May.

Turkije heeft dinsdag de Israëlische ambassadeur in Ankara ontboden.

Turkse ministers noemden Israël een terreurstaat.

Turkije heeft laten weten dat het vrijdag alle moslimlanden bijeenbrengt in Istanbul. “Daar zal een sterke boodschap worden afgegeven.”

In Turkije zijn maandag en dinsdag Turken de straat opgegaan. Vrijdag wordt een megameeting verwacht.

Politiek

Ook reageren Turkse oppositiepartijen CHP en MHP zeer woedend. “Niemand mag hierna meer democratielessen geven nu we zien wat er gebeurt in Gaza. De VS staat aan kant van Israël en is zijn vredesbemiddelaarfunctie verloren”, reageerde de CHP-voorzitter.

“Israël zal Al-Quds (Jeruzalem) niet kunnen veroveren, wat het ook doet”, aldus de MHP.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN – GAZA | Gepubliceerd: 15-05-2018

May 15, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...