<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 09, 2018

Turkije schakelt feestelijk over naar nieuw presidentieel systeem (fotogalerij)

Turkije is maandag officieel overgeschakeld van een parlementair systeem naar een nieuw presidentieel systeem. De huidige Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is beëdigd als de eerste nieuwe president.

Erdoğan deelde zijn historische momenten met zijn volk in Ankara, dat hem met rozen onthaalde. Voor de megaceremonie op het presidentiële complex waren tienduizend burgers uitgenodigd. Ook kreeg Turkije hoog bezoek uit 22 landen. De historische toespraak van Erdoğan is ook bijgewoond door geestelijke leiders van diverse geloofsovertuigingen.

“Dit is een nieuwe start. We beloven dat Turkije zal herrijzen. Er was sprake van tijdverlies. Dit gaan we inhalen door heel hard te werken”, liet Erdoğan weten.

“Vandaag starten we in naam van Allah (bismillah) en de eerste toets ligt al klaar: de doelen voor 2023. Turkije zal op elk gebied uitblinken. Turkije zal nog grotere successen boeken. Dit zal allemaal in lijn met democratie en de wil van het Turkse volk gebeuren”, zei de Turkse president.

“We zullen ervoor zorgen dat elke Turkse burger alle rechten, vrijheden en rijkdommen van dit land kan benutten. Turkije zal grote economische stappen zetten.”

Erdoğan verwacht dat het nieuwe systeem naast Turkije ook de mensheid goed zal doen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-07-2018

Jul 09, 2018
Loading posts...