<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 21, 2018

Turkije schenkt media-apparatuur aan Gambia en dit is waarom

Turkije heeft vitaal media-materiaal gedoneerd aan de Gambiaanse staatstelevisie, verklaarde het hoofd van het televisiestation vrijdag.

De schenking ter waarde ​​van 130.000 euro (152.764 dollar) voor Gambia Radio & Television Services (GRTS) komt in een tijdsperiode waarin het land zich voorbereid op de top van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) in 2019.

Abdou MK Touray, directeur-generaal van GRTS, vertelde aan een Turkse nieuwsdienst dat de donaties komen op een moment dat ze worstelen met ontoereikende camera’s. “Dit zijn zeer essentiële apparatuur voor onze activiteiten als openbare omroep. Dit is de tweede keer dat Turkije dergelijke giften aan GRTS doet”, liet Touray weten.

“We hebben nu twaalf nieuwe camera’s. We hadden een tekort aan camera’s en de vraag ernaar is altijd groot geweest”, voegde hij eraan toe. De nieuwe apparatuur omvat twaalf camera’s, laptops en andere studiogadgets.

Ebrima Sillah, de Gambiaanse minister van Communicatie, prees de donatie als ‘groot initiatief’ in zijn toespraak bij het ministerie.

Ismail Sefa Yüceer, de Turkse ambassadeur in Gambia, zei dat de nieuwe uitrusting de activiteiten van GRTS zal verbeteren vóór de OIC-top.

Het is de tweede keer dat Turkije dergelijke giften doet aan GRTS. Het Gambiaanse ministerie van Justitie, leger en rechterlijke macht hebben recent ook geprofiteerd van Turkse donaties.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BANJUL | Gepubliceerd: 21-09-2018

Sep 21, 2018
Loading posts...