<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 25, 2018

Turkije schenkt militaire goederen aan Gambia

Turkije heeft deze week militair materiaal gedoneerd aan het West-Afrikaanse land Gambia. De overhandiging van de goederen vond plaats op het militaire hoofdkwartier van dat land in hoofdstad Banjul.

Het grote cadeaupakket bestaat uit 5.000 sets van uniformen, 1.359 cartridges en riemen, 5.000 waterflessen, 50 twintigpersoonstenten en 50 vijfpersoonstenten.

Generaal-majoor Yankuba Drammeh, plaatsvervangend stafchef van het Gambiaanse leger, zei dat de gedoneerde items de operationele paraatheid van de Gambiaanse strijdkrachten zullen vergroten.

“Dit is niet de eerste keer dat we geschenken van de Turkse regering en de Turkse strijdkrachten ontvangen. Het gebaar bestrijkt drie decennia en de relaties worden gekenmerkt door wederzijds vertrouwen, begrip en een hoog gevoel van samenwerking tussen onze twee strijdkrachten en twee regeringen”, zei Drammeh.

“De donatie komt op een moment dat de strijdkrachten een transformatie ondergaan om onze operationele paraatheid te verbeteren”, voegde hij eraan toe.

De betrekking tussen Turkse en Gambiaanse militairen stamt uit de jaren tachtig. In de afgelopen jaren zijn ongeveer 1.500 Gambiaanse militaire functionarissen getraind in Turkije.

Ismail Sefa Yüceer, de Turkse ambassadeur in Gambia, zei dat Turkije toegewijd is aan het intensiveren van steun aan de Gambiaanse strijdkrachten op het gebied van training en logistieke ondersteuning.

“Binnen dit kader zal Turkije het leger van Gambia elk jaar logistieke bijstand verlenen met uitzondering van wapens”, aldus Yüceer.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BANJUL | Gepubliceerd: 25-09-2018

Sep 25, 2018
Loading posts...