<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 12, 2016

Turkije een van schoonste landen ter wereld

De Turkse minister Berat Albayrak (Energie en Natuurlijke Hulpbronnen) heeft laten weten dat Turkije een van de minst vervuilende landen in de wereld is.

Dat zei hij naar aanleiding van kritiek op Turkije, dat zich voorbereid op nieuwe kolencentrales. “Onze milieueisen zijn twee keer strenger dan die van de Europese Unie. Wie is er nou milieubewuster?”, sprak Albayrak in Istanbul.

Kolencentrales

Turkije heeft in het laatste tien jaar ruim zeven miljard ton aan steenkoolreserves ontdekt, zei de Turkse minister. “De anti-steenkool lobby is al bezig met tegenwerken. Maar dat is niet zo belangrijk. Het gebruik van steenkool in de wereld is zeer intensief (meer dan 40 procent). We gaan niet luisteren naar hun, we gaan gebruik maken van onze grondstoffen. We stellen zeer strenge eisen om milieuvervuiling tegen te gaan”, liet Albayrak weten.

De minister benadrukte dat de uitstoot van Turkije een van de minste op aarde is.

De toekomstige kolencentrales worden gezien als een zeer belangrijke bijdrage aan de energieproductie op eigen bodem, waardoor Turkije op het gebied van energie minder afhankelijk wordt van andere landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 12-11-2016

Nov 12, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...