<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 14, 2020

Turkije schrijft geschiedenis met vluchten TK1453, TK1923 en TK2023

Turkije heeft zondag een langverwachte droom waargemaakt: het gelijktijdig laten starten en landen van vliegtuigen. Dat kon eerder niet bij de oude luchthaven Atatürk Airport, welke jaren terug voor veel ellende en economisch verlies heeft gezorgd.

Dat er vanaf nu drie vliegtuigen tegelijk en onafhankelijk van elkaar kunnen vertrekken of arriveren maakt de nieuwe Istanbul Airport slechts een van de weinigen ter wereld. Omdat luchthavens worden gezien als de motor van de economie, betekent een dergelijke prestatie heel veel voor het land. Het megavliegveld wordt beschouwd als een overwinningsmonument.

Zoveel dat zelfs speciale vluchtnummers zijn gekozen zondag: het waren de vluchten TK1453, TK1923 en TK2023 die voor het eerst ooit in de Turkse geschiedenis tegelijk mochten vertrekken. Zij ontvingen hun startsein van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, hij was op dat moment kort even de luchtverkeersleider.

Istanbul Airport is de grootste ter wereld qua oppervlakte en bij volle capaciteit van 200 miljoen passagiers per jaar tegen 2028 wordt dat nogmaals bewezen op basis van het aantal passagiers. (Bekijk documentaire)

Volgens Erdoğan staat Istanbul Airport symbool voor de doelen van Turkije voor 2023, zei hij zondag tijdens de opening van een vijfde start- en landingsbaan. Die dag ging ook de grote moskee van de luchthaven open evenals het staatsgasthuis. (Klik voor FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 14-06-2020

Jun 14, 2020
Loading posts...