<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2018

Turkije slaat terug: sancties tegen Amerikaanse ministers

Turkije bevriest zaterdag alle eigendommen en aandelen van de Amerikaanse ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken. Ook worden zij op de zwarte lijst geplaatst.

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag weten. “Wat is dat voor sanctie-mentaliteit, terwijl onze ministers daar geen bezittingen hebben? Onacceptabel. Ons geduld is opgeraakt. Ik geef vandaag opdracht om bezittingen van de twee Amerikaanse ministers in Turkije, als ze die hebben, te bevriezen.”

Turkije liet eerder weten op dezelfde wijze te gaan reageren op Amerikaanse sancties. Die kwamen vanwege de arrestatie van Andrew Brunson, de Amerikaanse dominee van de Evangelische kerk, ook wel christelijke zionisten genoemd. Hij wordt verdacht van spionage voor PKK en FETO en steun aan terrorisme en daar zouden zeer concrete bewijzen van zijn.

Turkije is woedend op de VS omdat het de Turkse rechtsgang wil beïnvloeden. Nieuwsmensen, politici en academici reageren al enkele dagen tijdens Turkse praatprogramma’s dat de VS zich zo voor schut zet tegenover de wereld en moet stoppen met deze ‘diplomatieke terreur’ en ‘cowboygedrag’. “Dit laat alleen maar zien dat het niet om een normale dominee gaat”, is een van de vele uitingen. De Turkse oppositiepartij CHP vindt de VS ook verkeerd handelen.

De Turkse regering gaf eerder ook aan de zaak op een nette manier te willen oplossen, maar de alternatieven ook klaarliggen als Amerika niet stopt met foute stappen zetten, is officieel verklaard.

Evangelisten

In de VS heeft het christelijke zionisme ongeveer 80 miljoen geloofsaanhangers. De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is ook zo’n evangelist. President Donald Trump werd tijdens de verkiezingen in 2016 door 81 procent van de Amerikaanse evangelisten gesteund.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-08-2018

Aug 04, 2018
Loading posts...