<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 17, 2021

Turkije spreekt de paus over situatie in Jeruzalem

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en paus Franciscus hebben maandag telefonisch gesproken over de aanhoudende aanvallen van Israël op Palestijnse gebieden.

Erdoğan benadrukte aan de paus dat een gruweldaad wordt begaan in Palestina. “De aanvallen van Israël zijn niet alleen tegen Palestijnen gericht, maar tegen alle moslims, christenen en de mensheid.”

De bezetting van Israël brengt ook de regionale veiligheid in gevaar, zei de Turkse president tegen de paus. “De toegang tot de Al-Aqsamoskee en de Heilig-Grafkerk wordt geblokkeerd, de vrijheid van aanbidding wordt beperkt, onschuldige burgers in de Palestijnse landen worden gedood en de menselijke waardigheid wordt geschonden.”

Erdoğan zei dat de hele mensheid zich zou moeten verenigen tegen de illegale en onmenselijke praktijken van Israël die ook de status van Jeruzalem schenden.

De Turkse president benadrukte dat de internationale gemeenschap Israël een afschrikwekkende reactie en les moet geven die het verdient en concrete stappen in deze richting moet nemen. “De Palestijnen worden uitgemoord zolang de internationale gemeenschap Israël, dat een misdaad tegen de menselijkheid heeft begaan, niet straft.”

Hij merkte op dat Turkije intensieve diplomatie heeft uitgeoefend op alle relevante internationale platforms, vooral bij de VN, maar dat de VN-Veiligheidsraad niet het nodige verantwoordelijkheidsgevoel kon tonen.

Over Israëlische aanvallen op Palestijnen onderstreepte Erdoğan dat de aanhoudende berichten en reacties van Franciscus over Israëlische aanvallen op Palestijnen zullen helpen om zowel de christelijke wereld als de internationale gemeenschap in actie te brengen.

Diplomatie

Erdoğan heeft afgelopen week contact gehad met leiders van ten minste 19 landen over de situatie in Jeruzalem.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-05-2021

May 17, 2021
Loading posts...