<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 27, 2021

Turkije spreekt steun uit voor Tunesisch volk vanwege couppoging

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag zijn steun uitgesproken aan het Tunesische volk na de couppoging van zondag.

Minister Mevlüt Çavuşoğlu voerde een telefoongesprek met zijn Tunesische ambtgenoot Othman Jerandi, aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens het gesprek benadrukte Çavuşoğlu het belang dat Turkije hecht aan de stabiliteit en vrede in Tunesië.

Zondag ontsloeg de Tunesische president Kais Saied de regering van premier Hichem Mechichi, bevroor het parlement en nam de uitvoerende macht over met de hulp van een nieuwe premier.

De stap werd verworpen door de meeste parlementaire blokken van Tunesië, waaronder Ennahda, Heart of Tunesië, de Dignity Coalition en de People’s Movement.

Na de beslissingen van Saied beschreef parlementsvoorzitter Rached Ghannouchi de stap van de president als niets anders dan een “volwaardige staatsgreep” tegen de Tunesische grondwet, revolutie en vrijheden in het land.

Tunesië wordt gezien als het enige Arabische land dat erin is geslaagd een democratische overgang te bewerkstelligen tussen andere Arabische landen, waaronder Egypte, Libië en Jemen, die ook getuige waren van volksrevoluties die de heersende regimes ten val brachten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-07-2021

Jul 27, 2021
Loading posts...