<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 21, 2018

Turkije start groot volautomatisch metroproject van bijna miljard dollar

In de Turkse industriële provincie Kocaeli is zaterdag de basis van een groot metroproject gelegd. De nieuwe metrolijn ter waarde van 5 miljard lira (885 miljoen dollar) verbindt de industriezone in Gebze met de kustlijn van Darica.

Tijdens de openingsceremonie zei de Turkse parlementsvoorzitter Binali Yıldırım dat het metroproject wordt uitgerust met de nieuwste technologie. “De metrotreinen zullen volledig automatisch en zonder bestuurder zijn”, sprak Yıldırım.

Hüseyin Aksoy, de gouverneur van Kocaeli, zei dat de bevolking van Kocaeli jaarlijks met ongeveer 50.000 mensen toeneemt: “Het metroproject zal de toenemende verkeersbelasting van deze belangrijke stad aanpakken.”

De burgemeester van Kocaeli, Ibrahim Karaosmanoğlu, liet weten dat de gemeente de basis legt voor het grootste investeringsproject in zijn geschiedenis. Hij zei ook dat elke ochtend ongeveer 1,3 miljoen mensen naar Kocaeli vanuit Istanbul pendelen voor hun werk.

De investering wordt volledig gedaan door de Turkse gemeente. “De metro zal voldoen aan de transportbehoeften van de toenemende bevolking van Kocaeli”, benadrukte ook Karaosmanoğlu.

Het nieuwe ondergrondse metroproject zal bestaan ​​uit twee tunnels, elk met een lengte van 15,6 kilometer en zal een diameter van 6,5 meter hebben. De metrolijn zal bestaan uit twaalf stations.

Het metroproject zal naar verwachting in 2022 in gebruik worden genomen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOCAELI | Gepubliceerd: 21-10-2018

Oct 21, 2018
Loading posts...