<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 23, 2020

Turkije start onderwijs op afstand: miljoenen scholieren achter schermen

Vanaf maandag krijgen alle Turkse scholieren les op afstand als maatregel om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen.

Het startsein en de eerste les werd vanochtend om 09.00 uur Turkse tijd (NL: 07:00 uur) door de Turkse onderwijsminister Ziya Selçuk gegeven.

Selçuk sprak eerst alle ouders toe en zei dat de wereld moeilijke tijden doormaakt als gevolg van de Covid-19-pandemie en dat scholen daardoor een tijdje gesloten moeten blijven.

De Turkse minister drong er bij de leerlingen op aan om te schrijven over actuele gebeurtenissen in de wereld die te maken hebben met het nieuwe virus.

“Ik zou graag over deze dagen willen schrijven en mijn briefje willen achterlaten voor in de geschiedenis. Het maakt niet uit wie het later leest. Ik kijk ernaar uit om over deze dagen vanuit jullie pen te lezen in de vorm gedichten of korte verhalen”, sprak Selçuk de kinderen en studenten toe.

Scholieren loggen in op het zogeheten EBA-systeem, waar lessen online gevolgd kunnen worden en docenten les geven. Daarnaast zijn er zes tv-kanalen beschikbaar die speciaal zijn gereserveerd voor educatief gebruik tot het einde van de pandemie.

Afhankelijk van het niveau van de student worden verschillende lessen, zoals Turks, wiskunde, sociale- en natuurwetenschappen, Engels, biologie en aardrijkskunde, elk 20 minuten lang achter elkaar uitgezonden.

Scholieren kunnen de lessen ook later op de avond bekijken, welke beschikbaar blijven op de EBA-website.

Maatregelen

Op 13 maart kondigde Turkije aan dat alle onderwijsfaciliteiten van basisscholen tot universiteiten zijn gesloten, om zo het virus in het land in te kunnen dammen.

In Turkije zijn tot nu toe 1.236 coronagevallen en als gevolg daarvan 30 doden bekend.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-03-2020

Mar 23, 2020
Loading posts...