<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 06, 2020

Turkije start onderzoek naar piloten ramptoestel, waaronder Nederlander

Het Openbaar Ministerie in Istanbul heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk van een Pegasus-toestel op de luchthaven Sabiha Gökçen, het tweede internationale vliegveld van de megastad.

Het toestel schoot woensdag tijdens de landing van de baan en kwam in een greppel terecht. De Boeing 737 brak daarbij in meerdere stukken. Drie mensen kwamen om, 180 inzittenden raakten gewond.

De co-piloot genaamd F. P., van Nederlandse komaf, ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis in Şişli. De Turkse gezagvoerder M. A. raakte lichtgewond. De twee piloten zullen zich na hun medische behandeling als ‘verdachte’ moeten melden.

De staatsaanklager zal kijken of sprake is van „nalatig handelen met doden en gewonden van meer dan één persoon tot gevolg”. Het vliegtuig probeerde alsnog te landen in slechte weersomstandigheden, terwijl de twee toestellen voor het rampvliegtuig meerdere keren hun landing afbraken.

De hoofdofficier van justitie vraagt naar de bloedmonsters van beide piloten om te bepalen of sprake is van alcohol- of drugsgebruik.

Ook worden twee personen van de verkeerstoren en twee anderen van het vliegveld verhoord vanwege het ongeluk.

Naast de piloten, worden ook de conditie van de landingsbaan en de Boeing onderzocht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 06-02-2020

Feb 06, 2020
Loading posts...