<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 11, 2019

Turkije start productie vezelhennep en deelt miljoenen gratis winkeltassen uit

Turkije heeft officieel de oorlog verklaard aan plastic zakken, zo verklaarde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vrijdag. De regering bereidt zich voor op het uitdelen van miljoenen winkeltassen gemaakt van hennepvezel en doeken, die veel sterker, herbruikbaar en milieuvriendelijk zijn in tegenstelling tot de plastic variant.

Ook liet de Turkse president weten dat zijn land grootschalig overgaat op productie van de zeer duurzame en extreemsterke hennepvezel, te gebruiken voor allerlei dagelijkse doeleinden waaronder papierproductie of overhemden.

“De zweetabsorptie van hemden gemaakt van hennepvezels is vele malen beter. Mijn opa droeg dat ook, mijn moeder breide haar eigen tas”, sprak Erdoğan tijdens een bijeenkomst met zijn partijvoorzitters.

Hij haalde ook uit naar bondgenoten. “Zij die er als bondgenoten uitzagen, hebben de hennep uit mijn vaderstad Rize weggetrokken. Nu moeten we dat importeren voor [legale] producten die hennep(vezels) vereisen”, aldus Erdoğan.

Meerdere deskundigen melden dat de hennepproductie van Turkije een grote aanslag gaat worden op oliebaronnen, die fel tegen hennepvezels zouden zijn vanwege de niet breed gekende eigenschappen ervan waarmee olieproducten worden vervangen.

Turkije deed vanaf begin januari de plastic tas in de ban. In het land werden jaarlijks 30 tot 35 miljard plastic zakken gebruikt, wat neerkomt op ongeveer 440 plastic zakken per persoon. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-01-2019

Jan 11, 2019
Loading posts...