<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 31, 2018

Turkije start zoektocht naar olie in zuidoostelijke provincie

Het Turkse oliebedrijf TPAO is in de zuidoostelijke Turkse provincie Siirt begonnen met het zoeken naar olie. Dat kan nadat de regio is schoongeveegd van PKK-terreur.

De zoektocht is aan de voet van het Herekol-gebergte gestart. Die regio stond vroeger bekend als strafkamp van de PKK, die eigen zogenaamde rechtbanken opzette en daar burgers strafte.

Het oliebedrijf kreeg hulp van de Turkse veiligheidsdiensten om de zware machines te transporten naar het 2.047 meter hoge gebied, dat vrijdag ook door de gouverneur van Siirt en gezagvoerders van de Turkse gendarmerie is bezocht.

“TPAO had een tienjarig project voor de regio, maar kon daar vanwege terreurdreiging niet aan beginnen”, liet gouverneur Ali Fuat Atik weten. “In gebieden die zijn schoongeveegd van terreur, wordt nu naar olie gezocht. Het is over en uit voor die terreurgroep. Nu kunnen onze medewerkers en ook wij veilig heen- en weer reizen. Het volk is in de veilige handen van onze staat. De antiterreuroperaties duren overal voort, [de overgebleven] terroristen weten niet meer waarheen te vluchten.”

Atik verwacht olie te gaan vinden in Siirt, en wel “hopelijk binnen twee maanden”. “De olietoren staat er al”, voegde hij daaraan toe.

TPAO-vicedirecteur Edip Müyesseroğlu meldt dat er naar een diepte van 1.500 meter zal worden geboord. “Over twee maanden verwachten we het goede nieuws te geven.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SIIRT | Gepubliceerd: 31-08-2018

Aug 31, 2018
Loading posts...