<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 16, 2019

Turkije stelt ingewikkelde vraag aan mensenrechtenactivisten

De presidentiële woordvoerder van Turkije vroeg zaterdag de vraag aan iedereen of voortrekkers van mensenrechten in het Westen ook een mars zullen houden ter ondersteuning van moslims.

“Zullen degenen, die marcheerden voor Charlie Hebdo [Parijs], ook marcheren voor moslims die in Nieuw-Zeeland zijn afgeslacht?”, vroeg İbrahim Kalın zich namens Turkije zaterdag af. “Degenen die oprecht dezelfde pijn delen, kunnen samen treuren”, verklaarde hij.

Twaalf mensen werden gedood tijdens een aanslag in 2015 op het kantoor van Charlie Hebdo, een Frans satirisch tijdschrift dat controversiële cartoons publiceerde over de profeet Mohammed. Het incident werd in het Westen veroordeeld als een aanval op de ‘vrijheid van meningsuiting’.

Vrijdag opende een terrorist met extreem-rechts gedachtegoed, de 28-jarige Brenton Tarrant uit Australië, het vuur op moslims tijdens vrijdaggebeden in de Al Noor en Linwood moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Daarbij kwamen ten minste 49 mensen om het leven, 40 mensen raakten gewond. Tarrant filmde de aanslagen die te volgen waren via sociale media.

Moslims over de hele wereld veroordelen sommige grote westerse mediagroepen en leiders omdat ze het beestje niet bij zijn naam willen noemen, namelijk “terrorist”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-03-2019

Mar 16, 2019
Loading posts...